43

MADEN_gorsel

Maden Fakültesi

1 Mart 1953 yılında öğretime başlayan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nin kuruluşundan bugüne verdiği mezunlar Türkiye’nin her yerinde maden,  doğalgaz, petrol ve jeotermal aramalarında ve işletme sahalarında, tünel, köprü, baraj, santral  şantiyelerinde mühendis ya da danışman olarak görev yapmaktadır.
Maden Fakültesi’nde; Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Cevher Hazırlama Mühendisliği olmak üzere 5 program bulunmaktadır.

FAKÜLTE WEB SAYFASI    Fakülte Tanıtım Kitapçığı


  • 2024 Kontenjanı: 170
  • Profesör Sayısı: 49
  • Doçent Sayısı: 14
  • Dr. Öğr. Üyesi Sayısı: 22
  • Öğr. Gör. Sayısı: ​4
  • Araş. Gör. Sayısı: 50

Maden Fakültesi Programları

  • Maden Mühendisliği (%30 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Maden Mühendisliği Programı, maden varlığı ve zenginliğinin belirlenmesi, yeraltı ve yerüstü kazılar yoluyla madenlere ulaşılması, miktarlarının belirlenmesi, çeşitli yöntemlerle üretimi ve endüstrinin gereksinimini karşılayacak şekilde zenginleştirilmesi konularına odaklanmaktadır.

    Bu programda, çeşitli endüstri dallarının ham madde ihtiyacını karşılamak için sürdürülen çalışmalarda, iş güvenliği, ekonomik gerçekler, etik değerler ve çevreye saygı çerçevesinde çalışacak maden mühendisleri yetiştirilmektedir.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    MADEN_MUH
  • Jeoloji Mühendisliği (%30 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Jeoloji Mühendisliği Programı, yerkürenin evrimini, yerkabuğunu oluşturan kayaçların kökenlerini, bulunuş şekillerini, içyapılarını, kimyasal, fiziksel, mekanik ve teknik özelliklerini araştırmaktadır.

    Bu programda, doğal kaynakların aranması, bulunması, işletilmesi, kalitesinin artırılması süreçlerinde görev alan ve bu süreçlerde ortaya çıkan sorunları hem çevresel hem de mühendislik açısından değerlendiren, temel mühendislik yapılarının doğru yönlendirilmesine katkı sağlayan mühendisler yetiştirilmektedir.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    JEOLOJI_MUH
  • Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (%100 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Programı, petrol, doğal gaz, jeotermal akışkan gibi yer içinde doğal olarak depolanmış enerji kaynaklarının bulunması, rezervlerinin belirlenmesi, üretimi, modellenmesi, taşınması, depolanması ve tüketime hazır hale getirilmesi gibi konularda araştırmalar yapmaktadır.

    Bu programda bilimsel, teknolojik ve uygulamalı araştırmalarla yeraltı enerji kaynaklarını Türkiye’nin ve insanlığın sürdürülebilir gelişimine sunmak. Petrol, doğal gaz ve jeotermal endüstrileri ve ilgili sektörlerine, temel ve mühendislik bilimi donanımlı, yenilikçi, yaratıcı, girişimci, lider niteliklere sahip mühendisler yetiştirilmektedir.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    PETROL_DOGALGAZ
  • Jeofizik Mühendisliği (%30 İngilizce)

    ABET akreditasyonu bulunan Jeofizik Mühendisliği Programı’nda, yeryuvarının ve diğer gezegenlerin fiziksel yapısı, yerin davranışı, depremler, yeraltı kaynakları (su, petrol, doğalgaz, maden yatakları, jeotermal alanlar), arkeolojik ve kültürel kalıntılar, mühendislik yapıları ile kentsel yer seçiminin belirlenmesi, fizik yasaları uyarınca matematiği ve jeolojiyi kullanarak yeraltının anlaşılması, görüntüleyerek araştırma ve yeryuvarının dinamik davranışlarının belirlenmesi konularında çalışmalar yapılmaktadır.

    Bu programda, dünyanın mühendislik ve bilimsel problemlerini çözebilecek nitelikteki ulusal ve uluslararası projelere önderlik edebilecek ve elde edilen bilgi ve deneyimleri toplumun yararına sunabilecek mühendisler yetiştirmektedir.

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    JEOFIZIK_MUH
  • Cevher Hazırlama Mühendisliği (%30 İngilizce)

    Cevher Hazırlama Mühendisliği Programı’nda cevher ve kömür hazırlama, üretilen doğal kaynakların; metalurji, demir-çelik, cam, seramik, çimento, deterjan, inşaat malzemeleri, boya endüstrisi ve enerji üretimi gibi değişik alanlarda kullanılabilir hale getirilmesi aşamalarını kapsayan çalışmalar yapılmaktadır. 

    Ders planı için tıklayınız.

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

    CEVHER_HAZIRLAMA