• Slide 1
  • Slide 3
  • Slide 1

Ferhunde Birkan Kız Öğrenci Yurdu

Ferhunde Birkan Yurdu, 180 kişilik kapasitesiyle Ayazağa kampüsü içinde kız öğrenciler için büyük çapta imkanlar sunan modern bir yurttur. Yurt odaları ikişer kişiliktir. Odalarda internet bağlantısı ve telefon mevcuttur. Her katta mutfak, banyo ve tuvalet bulunmaktadır. Her katta ortak kullanımlı etüd odaları vardır. Yurt içinde öğrencilerin kullanımına açık oturma ve TV odası bulunmaktadır. Yurdun çamaşır odası, ütü odası bulunmakta olup, bundan farklı olarak yurtta 24 saat güvenlik, daimi sıcak su, kaynak içme suyu ve her gün temizlik hizmeti verilmektedir. Yurt içinde oturma grupları, televizyon odaları bulunmaktadır.

İTÜ Yurtlar

Konaklama
Öğrenci Yurtlarımız yaklaşık 3.700 yatak kapasitesi ile öğrencilerine Gümüşsuyu ve Ayazağa yerleşkeleri içerisinde hizmet sunmaktadır. Öğrenci odalarımız süit, tek, iki ve üç kişilik yataklardan oluşmaktadır. Odalar ve genel kullanım alanları tamamen modern eşyalarla donatılmış olup odalarda telefon ve internet bağlantısı kesintisiz olarak verilebilmektedir. Her binada televizyon odaları, etüt salonları ve ortak kullanıma açık oturma mekanları bulunmaktadır. Öğrencilerin kullanabilecekleri mutfak, çamaşır yıkama ve ütü odaları mevcuttur. 24 saat sıcak su, içmek için kaynak suyu, güvenlik ve temizlik hizmeti sağlanmaktadır. Üniversitemiz öğrenci yurtlarına öğrenci yerleştirme esnasında, öncelik ilk defa İTÜ’yü kazanan öğrencilere verilmektedir. İlk defa İTÜ’yü kazanan öğrencilerden İTÜ’ye giriş sırasına göre oluşturulan asil ve yedek öğrenci listelerinin yerleştirmeleri tamamlandıktan sonra ara sınıf öğrencilerinin başvuruları, not ortalamaları ve dilekçe veriliş tarihlerine göre kontenjan dahilinde yapılmaktadır.

Yemek Hizmetleri

İTÜ’nün 5 ayrı yerleşkesinde 3 ayrı mutfak ve 8 yemekhane bulunmaktadır. Ayazağa Yerleşkesinde 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi Yemekhanesi, Gümüşsuyu, Maçka ve Taşkışla Yerleşkelerinde 2’şer ve Tuzla Yerleşkesinde 1 yemekhane yer almaktadır. Akademik Yıl süresince yemekhanelerden günde ortalama 10 – 15 bin kişi yararlanmaktadır. Menüler yetişkinlerin günlük beslenme değerlerine uygun hazırlanmakta, tüm malzemeler mevsiminde ve taze olarak temin edilmektedir. Yemekhane ve mutfaklar her ay düzenli olarak ilaçlanmakta; İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından yemekler rutin olarak analiz edilmekte, her ay numune alınarak laboratuvarda incelenmektedir. İTÜ Gıda Mühendisliği ya da Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından yemeklerde kullanılan su ve yemekhanelerdeki içme suyu alınan numuneler ile düzenli olarak analiz edilmektedir. Yerleşke içindeki kantin ve kafeteryalar ise farklı bütçelere ve farklı damak zevklerine uygun seçenekler sunmaktadır. 2013-2014 Akademik Yılında İTÜ’ye kazandırılan FanFan iseTürkiye’nin ilk üniversite down kafesi olarak örnek bir sosyal sorumluluk projesidir. FanFan Kafe, Ayazağa Yerleşkesinde hizmet vermektedir.

Ulaşım

İTÜ, İstanbul’un merkezi noktalarına konumlanmış kampüsleri ile kentin her köşesine farklı araç seçenekleri ile ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Tüm yerleşkeler, toplu ulaşım araçları ile entegre konumlara sahiptir. Güzergâhları arasında İTÜ durağı bulunan; Avrupa Yakasında 8, Anadolu Yakasında ise 2 otobüs hattı işlemektedir. Ayazağa’da bulunan ana kampüsün önünde İTÜ metro durağı yer almakta, Taşkışla ve Gümüşsuyu kampüslerine Taksim metro istasyonundan birkaç dakikalık yürüme mesafesi ile ulaşılabilmektedir. Tüm kampüslerin kent merkezinde bulunması ve İstanbul’daki toplu ulaşım olanaklarının birbiriyle bağlantılı yapısı sayesinde vapur, metrobüs, tramvay gibi diğer şehir içi seyahat alternatiflerine kolayca ulaşmak mümkündür.