itu-kampus

Teknik Üniversite’nin derin bilgi birikimiyle iş dünyasının pratik bakış açısını buluşturan ve geniş olanaklar sunan girişimcilik ekosistemiyle hayatı kolaylaştıracak, uygulanması mümkün her fikre kapılarını açıyor. İTÜ girişimcilik ekosistemi, üniversitemize ek olarak 5 ayaktan oluşuyor: İTÜ Ginova, İTÜ ARI Teknokent, İTÜ Çekirdek,
İTÜNOVA TTO ve İTÜ Gate.

Yeni Fikirlerin Rehberi

Genç beyinlerin fikir atölyesi: İTÜ Ginova

Üniversitemizi “Ar-Ge ve girişimcilik üniversitesi” hâline getirmek ve öğrencilerimize girişimcilik ruhu aşılamak için oluşturduğumuz İTÜ Ginova, parlak fikirlere sahip genç beyinler için âdeta girişimciliğe hazırlık sınıfı rolü üstleniyor. İTÜ girişimcilik ekosisteminin ilk halkası olan İTÜ Ginova, düzenlenen seminerler ve atölye çalışmalarıyla hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin yararlandığı bir merkez hâline geldi. Geçtiğimiz yıl akademisyenlerimize 100 saatin üzerinde danışmanlık hizmeti veren merkez, gençlerin taşıdığı girişimci potansiyeli üretkenliğe dönüştürüyor.

Teknoloji ve Girişimciliğin Merkezi: İTÜ ARI Teknokent

Üniversite-sanayi iş birliğinin Türkiye’deki en güzel ve güçlü örneklerinden olan İTÜ ARI Teknokent’te akademik dünya ile iş dünyası bir araya geliyor. 100 bin metrekateyi aşan hizmet alanıyla 160 firmaya ev sahipliği yapan İTÜ ARI Teknokent’teki şirketlerle yapılan iş birliği sayesinde, öğrencilerimizi burada staj ve hatta çalışma olanaklarından yararlanma fırsatı bekliyor. İTÜ ARI Teknokent, girişimci ruha sahip İTÜ’lüler ile iş dünyasının buluşma noktası! İTÜ ARI Teknokent ile ilgili detayları buradan inceleyebilirsiniz.

kolaj 1

Yeni projelerin kuluçka merkezi: İTÜ Çekirdek

İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki bir kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek ise yenilikçi fikirleri olan, inovatif düşünebilen ve fikrinin ticarileşebileceğine inanan tüm girişimcileri bekliyor. Ön kuluçka, hızlandırıcı, BIG BANG ve kuluçka etapları ile bir girişimcinin tüm rotasını belirleyen bir ortam sağlayan İTÜ Çekirdek, yeni projelerin başlangıç noktası olarak Teknik Üniversite’deki girişimcilik ekosisteminin önemli bir parçasını oluşturuyor. İTÜ Çekirdek hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgiyi faydaya dönüştüren yer: İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi

Bilgiyi üreten üniversite olarak, onun ticarileşmesine de katkı yapıyor ve toplum için yeni değerler üretiyoruz. Teknoloji transfer arayüzü olarak hizmet veren İTÜNOVA TTO, bilgiyi sanayi ile buluşturmayı hedefliyor. Üniversitemiz, İTÜ Vakfı ve İTÜ ARI Teknokent hissedarlığında faaliyetlerini yürüten bir şirket olarak yapılanan ofis; üniversitemizin bilimsel ve teknolojik bilgi üretim kapasitesini artırmayı, üniversite - sanayi iş birliğiyle yeni teknolojilerin üretim sürecine sunulmasını ve bu yöndeki araştırmalara fon sağlanmasını amaçlıyor. İTÜNOVA TTO, bilgiyi üretime dönüştürecek girişimciler için akademik dünya ve sanayi arasında önemli bir köprü görevi görüyor.

kolaj 2

Markaların ABD’ye açılan kapısı: İTÜ Gate

Henüz yolun başında ama geleceğe dönük geniş bir kurumsal bakış açısı olan şirketlerin dünyaya açılmasını sağlamak hedefiyle, 2015’te kurduğumuz İTÜ Gate Start-Up Challenge Programı ile bugüne dek 26 yerli teknoloji firmasını ABD pazarıyla tanıştırdık. İTÜ Gate, eğitim kampına aldığı markalara danışmanlık ve mentorluk hizmetleri vermenin yanında; ortaklık anlaşması, yabancı yatırım, hızlandırma ve müşteri anlaşmaları yoluyla da desteğini sürdürüyor. Uluslararası pazarlara girişin en önemli adımı sayılan ABD pazarıyla ulusal teknoloji markalarını buluşturan İTÜ Gate sayesinde markalar, bu ülkede iş bağlantıları kurma fırsatını da yakalıyor. İTÜ Gate’i merak edenleri buraya bekliyoruz.