mimarlik-slider

Lise Öğrencileri İçin Yazın En Yaratıcı Haftası Yaklaşıyor

Gençliğin enerjisi tasarımın etkileyici gücüyle birleşiyor, İTÜ Tasarım Atölyesi (itüTA) kapılarını bu yaz da lise öğrencilerine açıyor. 17 - 23 Haziran 2017 tarihleri arasında Mimarlık Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlenecek İTÜ Mimarlık Fakültesi Lise Yaz Okulu’nda geleceğin mimarları, şehir plancıları, endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimarları ve peyzaj mimarları olacak gençler, bu alanlara daha yakından bakacak. Ana ekseni, fakültemizdeki disiplinlerin tamamını kapsayacak ortak atölye çalışmalardan oluşan yaz okulunda, tasarıma ilgi duyan lise öğrencileri, fakültemizin akademik kadrosuyla ve ilgili alanlardan profesyonellerle buluşacak. Bir hafta sürecek programda Mimarlık Fakültemizdeki yaşamı, eğitim ve öğretim anlayışını da görecek öğrenciler hem bölümlerimizi tanıyacak hem de düzenlenecek ortak seminer ve söyleşilerle farklı bakış açıları edinecek.

1

itüTA Lise Yaz Okulu, günlük hayatın her alanında karşımıza çıkan tasarım kavramının mimari, şehir planlama ve diğer tasarım disiplinleriyle ilişkisi ve kentleşme ile kurduğu etkileşim bağlamında inceleneceği “İstanbul’un Fotoğraf ve Eskizler ile Keşfi: Kente Farklı Bir Bakış” temalı geziyle başlayacak. Bir hafta sürecek eğitimlere katılan öğrenciler, ortak atölye çalışmalarında ise uzmanların eşliğinde çeşitli tasarım çalışmaları yapacak ve programın sonunda ortaya çıkardıkları ürünleri sunma, sergileme ve tartışma olanağına kavuşacak.

4

Tüm lise öğrencilerinin katılabileceği İTÜ Mimarlık Fakültesi Lise Yaz Okulu, 20 kişilik üç sınıftan oluşacak ve kontenjanı 60 kişiyle sınırlı olacak. 30 Nisan’da tamamlanacak ön başvuru döneminin ardından kesin kayıtlar ise 15 Mayıs’ta yapılacak. Program ücreti, eğitimlerde yer alacak akademisyenlerimiz, başvuru için gerekli belgeler, başvuru dönemi vb. ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

5

10