UCAK_UZAY_gorsel

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

1983 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Sunduğu olanaklarla, çağdaş, yenilikçi düşünce yapısına sahip, sosyal nitelikleri kuvvetli, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar yapabilen, sağlam bir mühendislik formasyonuna sahip mezunlar vermektedir.
Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde; Uçak Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olmak üzere 3 program bulunmaktadır.

FAKÜLTE WEB SAYFASI    Fakülte Tanıtım Kitapçığı

• 2022 Kontenjanı: 210
  • Profesör Sayısı: 27
  • Doçent Sayısı: 5
  • Dr. Öğr. Üyesi Sayısı: 15
  • Öğr. Gör. Sayısı: 3
  • Araş. Gör. Sayısı: 31

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Programları

• Uçak Mühendisliği (%30 İngilizce)

ABET akreditasyonu bulunan ve Türkiye’nin havacılıkta ilk ve en büyük programı olan Uçak Mühendisliği Programı’nda, uçak ve havacılıkla ilgili araştırma ve uygulama çalışmaları yürütülmektedir.

Bu programda uçak endüstrisinin geliştireceği yeni nesil hava araçlarının tasarımı ve üretiminde çok çeşitli görevler üstlenecek, yürüttükleri araştırmalar ve projelerle havacılık alanında ön plana çıkacak mühendisler yetiştirilmektedir.

UCAK
  • Meteoroloji Mühendisliği (%30 İngilizce)

ABET akreditasyonu bulunan Meteoroloji Mühendisliği Programı’ nda hava kirliliği sonucu oluşan, küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliği, kısa ve uzun vadeli hava tahminleri, iklim ve doğal afetlerle mücadele konuları üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

Bu programda, hava analizi ve öngörüsü, iklim değişimi, hava kirliliği, güneş ve rüzgâr enerjisi, hidroloji, hidrometeoroloji, tarımsal meteoroloji, atmosfer fiziği, risk analizi ve afetlerle mücadele konularında en ileri teknolojileri kullanarak çalışabilecek mühendisler yetiştirilmektedir.

METEOROLOJI_MUH
  • Uzay Mühendisliği(%100 İngilizce)

ABET akreditasyonu bulunan Uzay Mühendisliği Programı’nda sivil ve askeri kuruluşlarda, dünya çevresinde yörüngeye konacak insanlı ve insansız hava-uzay araçlarını ve bunları yörüngeye koyacak roketleri tasarlayacak, kuracak, seyahat ve yol hesaplarını yaparak sürekli kontrolünü sağlayacak mühendisler yetiştirilmektedir.

UZAY