GEMI_gorsel

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

Türkiye’de gemi inşaatı eğitiminin başlangıcı, İstanbul Teknik Üniversitesi tarihi ile de bağlantılı olarak, donanmanın teknik alandaki yetersizliklerini gidermek üzere Sultan III. Mustafa tarafından 1773 yılında kurulan, ülkenin ilk ciddi teknik eğitim kurumu Mühendishâne-i Bahrî-i Hümâyûn’a dayanır. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, gemi inşaatı alanında Türkiye’nin ilk ve öncü fakültesidir.
Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde; Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (Çift Diploma)olmak üzere 3 program bulunmaktadır.

FAKÜLTE WEB SAYFASI    Fakülte Tanıtım Kitapçığı

• 2022 Kontenjanı: 120
  • Profesör Sayısı: 14
  • Doçent Sayısı: 7
  • Dr. Öğr. Üyesi Sayısı: 14
  • Öğr. Gör. Sayısı: 2
  • Araş. Gör. Sayısı: 23

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Programları

• Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (%30 İngilizce)

ABET akreditasyonu bulunan, alanında Türkiye’nin ilk programı olan ve tarihi, Mühendishane-i Bahri Hümayun nedeniyle üniversitenin kuruluş yılına dek uzanan Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Programı, her tür deniz taşıtının tasarımına yönelik eğitim vermektedir.

Bu programda, ticari ya da hizmet amaçlı kullanılacak, her türlü deniz taşıtının tasarımını yapan mühendisler yetiştirilmektedir.

Ders planı için tıklayınız.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

GEMI_DENIZ_TEKNOLOJISI
  • Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği (%30 İngilizce)

Farklı mühendislik disiplinlerini içine alan ve aynı zamanda ABET akreditasyonu da bulunan İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü, her türlü açık deniz yapısı, sondaj gemisi, petrol platformu ve diğer yüzer deniz araçlarının tasarımı, geliştirilmesi konularının yanı sıra fiziksel oşinografi, deniz kirliliği ve sualtı akustiği konularında da eğitim-öğretim sunmaktadır.

Ders planı için tıklayınız.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

GEMI_INSAATI_GEMI_MAK
  • Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (Çift Diploma -STRATHCLYDE, UK)

Bu program İstanbul Teknik Üniversitesi ile Birleşik Krallık’ta bulunan Strathclyde Üniversitesi arasında yıl paylaşımı esasına dayalı bir uluslararası ortak lisans programıdır.

Programa kaydolan öğrenciler, öğrenimlerinin 1. ve 2. yıllarını üniversitemizde 3. ve 4. yıllarını ise Strathclyde Üniversitesi’nde geçirirler. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler İstanbul Teknik Üniversitesi ve Strathclyde Üniversitesi’nden Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği lisans diplomalarına sahip olurlar.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ