Tanıtım Günleri

İTÜ Tanıtım Günleri’nde Aday Öğrencilerle Buluştuk

16 - 17 Şubat tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkemizde düzenlenen İTÜ Tanıtım Günleri, 3000’den fazla ziyaretçinin katılımıyla tamamlandı. 13 fakültemizin tamamına ek olarak Türk Musikisi Devlet Konservatuvarımız ile Yabancı Diller Yüksekokulumuzun da katıldığı etkinlikte, bu yıl üniversiteye hazırlanan gençler, bölümlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Tanitim_gunleri (11)

Üniversiteye giriş maratonu sonrasında tercih etmeyi düşündüğü bölümlerin stantlarına giden lise öğrencileri, buradaki akademisyenlerimizle yüz yüze iletişime geçti. Sadece aday öğrencilerden değil, aileler ve eğitimcilerden de büyük ilgi gören İTÜ Tanıtım Günleri’nde, lise öğrencileri üniversite tanıtım sunumlarına ve kampüs turlarına da katıldı.

Tanitim_gunleri (8)

Bölümlerimizin yanı sıra; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın, İTÜ Erasmus Ofisi, İTÜ Yurt Burs Ofisi ve İTÜ Kulüpler Birliği’nin açtığı stantlar da yerleşkelerimizdeki yaşam ve üniversitemizin olanaklarıyla ilgili olarak ziyaretçilerimizi bilgilendirdi. Aday öğrenciler; İTÜ Kariyer Merkezi, İTÜ Ginova ve İTÜ Çekirdek stantlarından ise İTÜ’deki girişimcilik ekosistemiyle ilgili detayları öğrendiler.

Tanitim_gunleri (1)

Etkinliğin bu yılki en önemli noktalarından biri de günümüz dünyasına yeni bir yayıncılık anlayışı getiren ve geniş kitlelere anlık olarak ulaşılmasını sağlayan sosyal medya yayıncılığının yoğun bir şekilde kullanılması oldu.

Tanitim_gunleri (7)

Sosyal Medyada İTÜ
Etkinlik kapsamında Facebook üzerinden yaptığımız canlı yayınlar, etkinliğin önemli anlarına takipçilerimizi ortak ettiğimiz Snapchat ve Instagram paylaşımları ve Twitter yoluyla, İTÜ Tanıtım Günleri’nin heyecanını sosyal ağlara taşıdık. #ITUlüolmak ve #ITUilerandevumvar etiketleriyle paylaşılan içeriklerimiz sayesinde, etkinliğe katılamayan aday öğrencilere de ulaştık. Facebook ve Instagram’da eş zamanlı olarak gerçekleşen canlı yayınlarımız kapsamında 16 Şubat’ta Öğrenci İşleri Dekanımız Prof. Dr. Yılmaz Taptık, 17 Şubat’ta ise İTÜ Ginova’dan öğretim üyemiz Prof. Dr. Şebnem Burnaz ve Uzman Alper Yurttaş’ın yanı sıra, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp konuğumuz oldu.

Tanitim_gunleri (9)

İTÜ Tanıtım Günleri’ne gelerek üniversitemizi daha yakından tanıyan aday öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık sürecini başarılı bir şekilde tamamlamasını temenni ediyor, İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’nde yeniden buluşmayı diliyoruz.

Tanitim_gunleri (6)

Öğrenci İşleri Daire Dekanımız Prof. Dr. Yılmaz Taptık ile röportajımız:

İTÜ Ginova’dan Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Şebnem Burnaz ve Uzman Alper Yurttaş ile röportajımız:

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp ile röportajımız:

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi