Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

1983 yılında İTÜ'nün 11. fakültesi olarak kurulmuştur. Sunduğu olanaklarla, çağdaş, yenilikçi düşünce yapısına sahip, sosyal nitelikleri kuvvetli, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar yapabilen, sağlam bir mühendislik formasyonuna sahip mezunlar vermektedir.

o Uçak Mühendisliği

Uçak sanayinin geliştireceği yeni tip uçakların tasarımı ve üretimi konularında mühendisler yetiştirmekte, uçak ve havacılıkla ilgili araştırma ve uygulama çalışmalarını yürütmektedir.

o Uzay Mühendisliği (İngilizce)

Sivil ve askeri kuruluşlarda, dünya çevresinde yörüngeye konacak insanlı ve insansız hava-uzay araçlarını ve bunları yörüngeye koyacak roketleri tasarlayan ve inşa eden, görev ve yol planlarını hesaplayan, sürekli kontrol ederek görevlerini yerine getirmelerini sağlayan mühendisler yetiştirmektedir. %100 İngilizce olan programda bütün dersler İngilizcedir.

Meteoroloji Mühendisliği

Hava analizi ve öngörüsü, iklim değişimi, hava kirliliği, güneş ve rüzgâr enerjisi, hidroloji, hidrometeoroloji, tarımsal meteoroloji, atmosfer fiziği, risk analizi ve afetlerle mücadele konularında en ileri teknolojileri kullanarak çalışabilecek mühendisler yetiştirmektedir.