yaz-okulu

Bu Yaz İTÜ’yü Keşfetmeye Var Mısın?

Üniversiteye hazırlanan 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencisi gençleri, İTÜ Lise Yaz Okulu’nda unutamayacakları bir hafta bekliyor.

Hayallerindeki üniversite yaşamı için çabalayan lise öğrencileri, kampüs yaşamına Ayazağa Yerleşkemizde adım atacak. 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencisi olan liseli gençler, 3 – 7 Temmuz arasında düzenleyeceğimiz İTÜ Lise Yaz Okulu’na katılarak hem bölümlerimizdeki dersleri izleme şansını yakalayacak ve girişimcilik ekosistemimizi oluşturan birimleri yakından tanıyacak hem de farklı spor aktiviteleriyle eğlenceli bir hafta geçirecek.

İTÜ Lise Yaz Okulu’nda katılacak öğrenciler, ilgi alanlarına göre 4 grupta toplanacak ve belirlenen programın rotasına göre üniversitemizi keşfe çıkacaklar. 1. Grup’ta yer alan öğrenciler; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Ekonomi bölümlerine ait derslerini, 2. Grup; Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerimize ait dersleri izleyecek. 3. Grup üyesi lise öğrencileri Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Maden Mühendisliği derslerine katılırken, 4. Grup’taki öğrenciler ise Tekstil Mühendisliği, Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı ve İç Mimarlık bölüm derslerine ve seminerlerine katılarak bu önemli deneyimin bir parçası olacak.

Çeşitli aktivitelerle öğrencilerin keyif alacakları bir hafta sunacak İTÜ Yaz Okulu’nda gençler sadece dersleri izlemekle kalmayacak. Aynı zamanda kariyer planlama ve meslek seçimine dair ipuçları öğrencilerle paylaşılacak ve gençler İTÜ Ginova, İTÜ Çekirdek, İTÜ Radyosu ve İTÜ - UHUZAM (İTÜ - Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama UYG-AR Merkezi) gibi üniversitemizin farklı alanlarda öne çıkan kuruluşları da yakından tanıyacak. Kampüsümüzde bulunan 75. Yıl Yemekhanesi’nde ve yerleşkemizdeki farklı restoranlarda yemeklerini yiyecek gençlerimiz yüzme, futbol, basketbol ve voleybol karşılaşmalarında bir araya gelerek spor tesislerimizden de yararlanabilecek. Düzenlenecek turlarla diğer kampüslerimizi de gezecek gençlerimiz Taşkışla, Maçka ve Gümüşsuyu Yerleşkelerimizin havasını soluyacak ve üniversitemizin dünden bugüne getirdiği tarihi mirasa tanık olacak.

Beş gün sürecek lise yaz okulunun sonunda, lise öğrencileri sertifikalarını alacak ve ardından düzenlenen kokteylle birlikte etkinlik sona erecek. İTÜ Lise Yaz Okulu programına ilişkin ayrıntılara buradan ulaşabilir, düzenlenen etkinlikleri inceleyebilirsiniz.

GENEL BİLGİLER

İTÜ Bilim Yaz Okulu 3 – 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında konaklamalı olarak Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşecektir. Her grup için kontenjan 25 kişidir.

ÜCRET VE ÖDEMELER

İTÜ Mensubu çocuklarına ve kardeşlerine %20, İTÜ Mezunu çocuklarına ve kardeşlerine %10 indirim uygulanacaktır. Program ücreti 2500TL’dir

Hesap Adı         : İTÜ VAKFI (TL)

Banka / Şube     : İş Bankası / İTÜ Ayazağa Kampüs Şb.

Hesap                 : 1281 / 521303

IBAN                    : TR09 0006 4000 0011 2810 5213 03

Açıklama            : Ad-Soyad / "İTÜ Tanıtım Ofisi"

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Yaz Okuluna katılımınız için velinizin imzalı onayının yer aldığı muvaffakatname formu

- Dijital vesikalık fotoğraf

- Nüfus Cüzdanının arkalı önlü taranmış hali

- İTÜ Mensubu ya da İTÜ Mezunu olunduğunu gösteren resmi bir belge

Üniversiteye giden yolda Teknik Üniversite’nin bir parçası olmayı hayal ediyorsanız, siz de 26 Mayısa kadar İTÜ Lise Yaz Okulu’na kayıt yaptırabilirsiniz.

Kesin kayıt için,  kayıt formunu, muvaffakatname ve dekont ile birlikte tanitim@itu.edu.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.

Üniversitemizi her yönüyle keşfetmek için güzel bir fırsat olan bu haftada siz de yerinizi alın. Çünkü şimdi “İTÜ’lü olma” zamanı!

Yaz Okulu Başvuru Formu
Muvaffakatname